Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Ресторант „Рамирез 23” посреща гости в уютен планински стил

Анна Манова

В началото на месец ноември отвори врати новият ресторант „Рамирез 23”. Той се намира точно до един от символите на Самоков – Голямата чешма. Заведението е възродено на мястото на позната механа, но стилът и вижданията на новия собственик са да предложи нещо с различен привкус в нашия град. Самият той избира Самоков като подходящо място за развитие на нов, собствен бизнес. Това е предизвикателство, което му отнема малко повече от три месеца за реализация.

Интериорът е изцяло променен като представлява една приятна смесица на стилове. В него по един уникален начин се съчетават характерният за този район планински привкус и битовият уют, близък до този в домашната атмосфера. Акцентът е поставен върху симбиозата между дърво и камък. Повече аксесоари, които допълват пространството, са състарени. Това е търсеният ефект на винтидж стила, който се допълва от поставени около масите абажури, маски, огледала. Масите и столовете също са от дърво и са ръчно изработени. Всяко нещо е направено с мисъл, усет и вкус. Идея е запазена и в терасата към заведението. Интересен акцент са и закачените по стените тигани. Цялостната картина е допълнена от приятната атмосфера, която се създава от пламтящата в единия ъгъл камина. Всичко е помислено така, че клиентът да се чувства максимално комфортно.

Водещо във всяко едно заведение, освен обстановката, която привлича още при влизането, безспорно е кухнята. И тук собственикът на „Рамирез 23” е проявил въображение и е вкарал нови идеи, защото възприема кулинарията като изкуство. Самият той не пропуска да експериментира. Усилията му са насочени най-вече към здравословната кухня, като предлага разнообразие от меса на скара, няколко салати, които са с нов прочит, вкусни десерти и голям набор от вина. Сервизът е съвсем нов и отговарящ на най-високите стандарти в обслужването. Като идеята е не просто да се възпитава вкус, а да се предложи нещо различно от познатата рамка. Ресторантът предлага и обедно меню, в което се включват две супи, готвено за деня и десерт.

Приятен интериор, интересна и вкусна кухня, разнообразни напитки, добър сервиз – това предлагат в „Рамирез 23”, а оценката оставят в ръцете на своите клиенти.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close