Седмицата

Ремонтите продължават. Градинката при стадиона по проект и в завършен вид поне до лятото

kifliСамоковците, които живеят в близост до стадиона, а и тези, които имат заведения в района живо се интересуват докога ще кипи ремонтна дейност точно там. И това е съвсем нормално, тъй като в горната част на града се оформи една доста приятна зона за разходки, било то в Туристическата градина или „Лаго”.

Интересно беше, че самото облагородяване започна в края на миналата година, в непосредствена близост до започващия зимен сезон. А добре знаем, че подобен тип дейности стартират или през есента или през пролетта. Обяснението на този факт е доста прозаично – останали са средства на Община Самоков и те са инвестирани в ремонт на съответната градинка, където се намира и паметникът на големия Христо Ботев, който за пореден път е местен, в търсене на най-подходящото за неговото местоположение. Зевзеците не пропуснаха този факт, като се шегуваха, че паметникът е обърнат в друга посока, за да не му блести слънцето в очите.

За изграждането на градинката Общината е кандидатствала по проект „Красива България”, но не е била одобрена, обясни кметът Владимир Георгиев.

„Като видяхме в края на миналата година, че ни останаха някакви средства решихме да ги вложим там и започнахме лека-полека ремонта. Вървим съобразно проекта, като трябва да пуснем покани за изпълнение и да оформим количествено – стойностната сметка. Няма за кога да отлагаме. Изисква се чисто технологично време, като ние сме закупили детските съоръжения, поръчано е осветлението, предвидена е и дендрологията. Ще залесим района със закупените от нас дръвчета, за да може мястото да стане красиво и приятно. Определено има още работа, до края на годината трябва да сме го приключили, даже и доста по-рано”, обясни пред в. „Самоков 365” градоначалникът.

В най-добрия случай финалната лента се предвижда да се пререже лятото.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close