РегионалниСамоков

Рекордната сума от над 16 хил. лв събраха ПП ГЕРБ – жени в Самоков от благотворителна изложба

“Самоков 365”

При голям интерес премина традиционната благотворителна кулинарна изложба, организирана от ПП ГЕРБ – жени – Самоков. Това е нейно тринадесето издание, на което организатори и гости успяха да съберат сумата от над 16 хиляди лв. в помощ на семейства с репродуктивни проблеми.  Сума, която надхвърля двойно миналогодишната. Инициативата за първи път се осъществява под патронажа на кмета на община Самоков инж. Ангел Джоргов. В кулинарната изложба участваха различни видове ястия – баници, питки, торти и други, като всички артикули имаха цени.

„Преди 14 години ние бяхме първите, който благотворително подадохме ръка на семействата с новородени бебета, а впоследствие и на тези с репродуктивни проблеми“, подчерта водещата на събитието и част от организаторите Гиргина Рангочева.

Рангочева допълни, че миналата година е дала отчет за събраната сума и за броя на родените и осиновени деца. От миналия месец януари до този момент в Самоков има още едно родено момченце, чиито родители са подкрепени от балготворителната кампания. А добрата новина е, че още едно от подкрепените през миналата година семейства е в очакване на близнаци.

По време на официалната церемония Женска певческа група „Росна китка“ представи ритуала „измиване на ръцете“, който е свързан Бабинден. Поздрав към присъстващите отправиха и детски танцов фолклорен състав от града.

„С всяка изминала година участващите в тази благотворителна изложба са много. Това е една благородна кауза, като средствата, които миналата година събрахме, ги дарихме на три семейства“, каза пред журналисти Надя Янакиева, която е част от ГЕРБ-Жени Самоков. Тя посочи, че едното от семействата вече има дете, а другото очаква близнаци. По думите на Янакиева предстоят да се родят и други деца. Тя добави, че всяка следваща година събраната сума от благотворителната вечер се увеличава.

Приветствени слова към присъстващите отправиха народният представител от ГЕРБ-СДС Младен Маринов, ръководителят на ГЕРБ-Жени България Катя Йорданова и кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов.

„Това е надпартийно събитие, организатори са жените от ГЕРБ – Самоков, но това е мероприятие на всички дами от община Самоков и благодаря на всички, че се включват в тази благородна кауза“, посочи пред журналисти народният представител Валентин Милушев.

В официалната си фейсбук страница народният представител Младен Маринов написа, че събраните средства от тази вечер над 16 хил. лева, двойно повече от миналата година.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close