Спорт

„Рали България” пали автомобилни страсти в Самоков. Най-големият автомобилен форум отново тръгва от центъра

rallybulgariaХристиана Видинова

45-тото издание на „Рали България” отново стартира от центъра на нашия град и ще завърши в града. Състезанието ще се проведе от 18-20 юли и е кръг от Европейската рали купа. 5 екипажа от България ще защитават честта на българския автомобилен спорт.

Трасето, по което ще преминават участниците, е съставено от 14 отсечки с обща дължина около 560 км, от които 210 км са състезателни.

Всички, които искат да станат част от ралито, ще трябва да заплатят по 2 лв символичен вход за всяка отсечка или да си закупят карта за трите дни и пропуск, които струват 10 лв.

Състезателите ще мерят сили в 6 класа, като до момента са записани 27 екипи. Скоростните отсечки, през които ще преминат в първия ден са 8, а  във втория – 6. Състезанието ще започне в 18:00 часа на 18 юли. За сигурността на всички от града се набират доброволци. За целта, който иска да стане част от „Рали България”, може да се запише в офиса на Zastrahovam.com или в заведението срещу гимназията – Buddha place.

В събота състезателите ще преминат два пъти през трасето Ихтиман-Троянови врата, след това в 15:00 стартират отсечките Радуил–Боровец и втората Ястребец-Бели Искър. В 17:30 пилотите ще тръгнат отново за Радуил и Боровец и след това ще преминат специалния етап, който ще бъде на територията на града и ще финишират първия етап.

В неделя състезанието ще започне в 09:00, като за сигурността на самоковци, пътят ще бъде затворен час и половина по-рано.  През този ден състезателите ще преминат през  два етапа.

„Организацията на едно такова състезание е много сложна, критериите за организацията му се вдигат всяка година от ФИА. Безопасността винаги е на първо място“ – каза пред „Самоков 365” Чавдар Здравков, част от организационния екип.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close