ОбществоРазвлечения

Райко Масларски – председател на „Движение България на гражданите” – Самоков: „Протягаме ръка към всички хора с поглед за един по-добър Самоков”

„Движение България на гражданите” – Самоков /ДБГ/ ще бъде сред политическите формации, които ще участват на местните избори тази есен. „Готвим се за тях” – коментира председателят Райко Масларски като поясни, че вече са ясни имената на кандидатите за общински съветници, които местната структура ще излъчи. Сред претендентите намират място специалисти в различни области, с поглед върху бъдещето на Самоков и имащи воля за промяна. „Нашето виждане за Общинския съвет е по-различно” – сподели още председателят на ДБГ-Самоков, изказвайки мнение, че  последният  Местен парламент на Самоков е бил слаб. Ето и още предизборни размисли и страсти

Г-н Масларски, на какви хора се спря „Движение България на гражданите” като кандидати за местния вот наесен?

Като цяло залагаме на качествени хора и специалисти с дух. Мога да изредя някои от имената. Това са Росен Димитров – известен наш съгражданин, много добър финансист, Владислав Тонев – млад бизнесмен и общественик, Антон Шуманов,  Виржиния Лобутова, Георги Илиев и други. Отворени сме за хора със сходни идеи, които ще бъдат представени. Също така по отношение и на евентуални коалиции, за да се получи един устойчив Общински съвет. Да не забравяме, че това е законодателният и разпоредителен орган, който трябва да работи в диалог с новоизбрания кмет, а не като притурка на общинската администрация. Личното ми желание е да има една стабилна институция и затова ще работя.  На по-младите желая успех, но трябва да са наясно най-малко с това какво е бюджет, как се сформира и разходва.

 Защо решихте да не издигате кметска кандидатура?

Имаме подходящи хора, но се изисква изключително голям ресурс. Това е наше решение. Обмислихме го. Имахме и неуспешни преговори с две партии, които водихме. Искаме личности и в този смисъл ще държим изключително много на преференциалния вот. Явно мажоритарен избор няма да има и затова залагаме изключително на отделните личности, за да се получи един силен отбор.

Получихте ли подкрепа в лицето на националното ръководство и председателя Димитър Делчев?

Естествено. Имаме си взаимно доверие, което е нормално.

 Каква предизборна кампания очаквате?

Ние ще изложим нашите идеи и виждания като покажем кое е новото и доброто в кампанията. Искаме нова визия и Самоков да влезе в 21-ви век. Време е! Има много неща, които могат да се свършат съвместно с изпълнителната власт.

Върху какво ще акцентирате и върху какво ще бъдат насочени усилията ви?

Една от нашите цели е запазване на останките от малкия и среден бизнес. Желанието ми е всеки самоковец да чувства сигурност и защита на интересите от страна на общинските съветници. Смешно е как 55-60 къщички вредят върху визията на Боровец. Това е несериозно. Градът е красив, но се усеща, че той вече не е жив. Самоков се обезлюдява. Ще се ангажираме относно проблемите в здравеопазването и надграждане на добрите постижения.  Държим много за дигитализацията, подобряването на административното обслужване и конкретно работата на Техническата служба в Общината. Имаше преди една идея да се поставят срокове и ние настояваме това да се случи. Техните заплати зависят от Общинския съвет, той е разпоредител на целия бюджет и на всички останали средства.  Ще помагаме, доколкото е възможно и за реализацията на големите проекти. По възможност за осъществяване на „Нисък Боровец”, т.нар. „Супер Боровец” и този за голф игрището в Окол. Мечтата ми, а и на много други хора е да има един хубав път до София и защо не ако стане факт да се борим за Олимпиада заедно с Витоша и Банско. Протягаме ръка към всички хора с поглед за един по-добър Самоков.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close