Бизнес

„Развий себе си, създай си работа, направи пари”

SkillsАнелия Балабанова

Няма невъзможни неща.„Развий себе си, създай си работа, направи пари” – под това мото протече срещата в конферентната зала на хотел „Арена” – Самоков за кариерно развитие и мотивация на лица, търсещи работа. Проявата беше организирана от „Skills up business” със съдействието на Община Самоков и Дирекция „Бюро по труда”. „Целта ни е да развиваме конкретни умения, а не квалификацията на хората” – уточни бизнесконсултантът Биляна Стамова. С помощта на кратка презентация присъстващите бяха запознати с най-важните аспекти – качествата и уменията, свързани с тяхното личностно усъвършенстване.

Това би довело до по-лесната  им реализация на трудовия пазар, провокиране на предприемачеството или стартирането на собствен бизнес. Под формата на дискусия участниците имаха възможност да споделят своя личен опит. Въпросът е къде да се фокусираме? Повечето от нас предпочитат да насочат поглед върху проблемите в работата, семейството и т.н., но не и върху самите себе си.

Кариерното развитие, личностното и професионално усъвършенстване са моменти, на които сме свикнали да не им обръщаме особено внимание, но са от изключително значими. Важно е човек да разбие стереотипите и излезе извън зоната си на комфорт, за да се превърне в успешна и реализирана личност. Не винаги образованието гарантира икономическа и финансова стабилност. Нужно е и да можеш да правиш нещо. Това беше и едно от основните послания по време на форума. Организации като „Skills up business” са с неизменна роля за това.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close