ОбществоРегионалниСамоков

Радослава Стоянова и Евтимия Босева са новите директори на две от самоковските училища

Анна Манова

От началото на август две от големите самоковски учебни заведения имат нови директори. На мястото на досегашния дългогодишен директор на ПТГ „Никола Вапцаров” Георги Велев застава Радослава Стоянова. Ръководната позиция в ОбУ „Неофит Рилски”, изпълнявана до този момент от Марияна Солунска, ще бъде наследена от Евтимия Босева.

Припомняме, че срокът за подаване на документи за кандидатстване бе до 13 юли. Конкурсът, обявен от РУО София – регион, протече в три етапа – по документи, писмен изпит – тест и интервю. Имаше по четири кандидатури и за двете самоковски училища. След преминаването на трите етапа стана ясно, че новият директор на ПТГ „Никола Вапцаров” е Радослава Стоянова. Тя е дългогодишен учител по български език и литература, като по-голямата част от професионалния й път е преминал в ПГ „Константин Фотинов”. А от тази учебна година стана част от колектива на техническата гимназия.

Вчера на извънредно събрание на учителския колектив на Обединено училище „Неофит Рилски” бе представен новият директор на учебното заведение – Евтимия Босева. Гости на събитието бяха кметът Владимир Георгиев и зам. – кметът Люба Кленова, както и цялото училищно ръководство. Евтимия Босева е старши учител по информационни технологии вече повече от 10 години в същото училище. Колективът я поздрави за новото амплоа, а тя от своя страна заяви твърдата си решителност да се справи с новите задължения в едно от най-трудните училища в града. Заместник – директори са Христоско Чамов, Георги Панев и Искра Ангелова.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close