ОбществоРегионални

„Работилничката на Жужи” готви първото си самостоятелно изложение

Анелия Балабанова

Внимание! „Работилничката на Жужи” има новини за вас. Собственичката Виолина Цветанова или просто Виоли, както я наричат всички и съпругът й Сергей отново са се развихрили и готвят изненади. Подобно на работливите джуджета на Дядо Коледа, но не точно. На 2-ри декември от 14 часа те организират самостоятелно изложение във фоайето на Читалище-паметник „Отец Паисий – 1859”. На него ще бъдат показани голяма част от хенд мейд изработените неща, превърнали се в запазена марка на „Работилничката на Жужи”. Акцентът ще бъде върху коледните предмети и украшения, но не само. Кой каквото си хареса може да го закупи. Всичко започва от родния град, и мястото, на което живеем. Затова и изложението носи това име – „От корена” с посланието да се завърнем към началото.

Предвидена е кратка програма и представяне от водещата Петя Лазарова под звуците на салонна музика. Присъстващите малчугани ще бъдат зарадвани с красиви подаръци. Един от бъдещите проекти на работилницата е свързано със създаването на детски работилници, в които желаещите момичета и момчета ще могат да се включат.

Неусетно измина година и половина от създаването на Работилницата. „Затова време извървяхме доста път” – сподели Виоли. В главата й непрекъснато нахлуват мисли за нови неща, които да се случват. Техниките на изработка се сменят и подобряват постоянно. Едно от последните хрумвания е свързано с реставрацията на мебели. Защо пък не? В крайна сметка, след като има желание няма невъзможни неща. „Готови сме да работим и с големи обекти за реализирането на съвместни проекти” – съобщи Виоли.  Така кръщенето, сватбата или рождения ден ще станат наистина незабравими. От пролетта досега тя и съпругът й Сергей участваха в различни мероприятия, представяйки „Работилничката на Жужи”. Бяха на събор в Петрич, Празника на черешата в Кюстендил, достигайки високото стъпало- Жеравна. „Това за нас беше един голям връх, който ни даде стимул да продължим. Удовлетворени сме от постигнатото за тази година и половина” – разказа трудолюбивата като пчеличка Виолина, добавайки, че работят без почивен ден. Но…старите хора са го казали – занимавай се с това, което искаш и ти доставя удоволствие. Така няма да имаш и един работен ден. Сътворените с много любов ръчно направени неща от „Работилничката на Жужи” можеха да се видят и в занаятчийското изложение в рамките на фестивала „Нашенско хоро”.  Самостоятелните изложения са бъдещият ориентир за дейността на работилницата. Виолина и Сергей не спират да кроят планове за още нови творчески изяви в потвърждение на максимата, че човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close