ПолитикаРегионалниСамоков

„Първото нещо, което ще направим, е ревизия на досегашното управление“, заяви Васил Зашкев от ПП – ДБ

Оказва, че през община Самоков за последните години са минали няколко стотин милиона лева и не се е случило нищо значимо в града. Затова е необходима спешна ревизия на това как са изхарчени тези не малко средства. Наш приоритет е да изясним на гражданите на община Самоков къде са отивали техните пари.

Ще дам един пример в подкрепа на казаното  – с нашия екип изискахме по Закона за публичната информация да разберем официално какви са приходите в общинската хазна от таксите за Синя зона в града и паркингите в курорта Боровец. И до днес, 26 октомври, ние не сме получили такава извадка.

Друго, важно, което касае самоковци, е че областната управа е кандидатствала по проекти за рехабилитация на пътни участъци и всички общини в София област са подписали да участват в тях. Тук основно става въпрос за пътя София – Самоков и Боровец –Радуил – Костенец. А община Самоков е отказала да подпише и да участва в такъв проект. И ще се окаже, че пътят ще бъде асфалтиран от Костенец и Долна баня в участъка му – Долна баня – Боровец, Самоков – не.

Това е начинът на управление на Общината и считам, че ние сме длъжни да информираме хората и те да видят какво се е случило и как са били похарчени тези пари.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close