Боровец

Първият празник на рилските гозби се проведе в Боровец

Над 1000 човека се включиха в първото издание на „Празник на рилските гозби”, което се проведе в к.к Боровец. Събитието беше част от летния културен календар на курорта и събра най-добрите местни готвачи и производители.

rilski gozbi

Сред присъстващите зрители имаше хора, дошли от Варна и съседна Гърция специално за празника.
Началото беше дадено с богата фолклорна програма, подготвена от танцови и певчески състави от община Самоков. Местни пчелари, производители на млечни и сладкарски изделия, земеделци, месари и фермери изложиха продукцията си в своеобразен базар, като всеки желаещ опита и закупи желаната стока. Зрителите пробваха от уникалните тестени изделия, приготвеният по стара самоковска рецепта задушен заек, а най-много аплодисменти събраха безалкохолното от розов цвят и студената супа от джанки с люти чушки.

След края на дегустацията авторитетно жури начело с кмета на гр. Самоков – Владимир Георгиев определи победителите в различните вкусови категории, а след церемонията всичко приключи с много песни, танци и добро настроение.

Следващото събитие от културния календар на Боровец ще се състои на 21 юли, когато е насрочен празникът на майсторите занаятчии.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close