Любопитно

Първият електроавтомобил се появи в Самоков

reno tuiziСамоков 365

Без съмнение всеки от нас поне веднъж се е замислял над въпроса как ще изглеждат колите на бъдещето, провокирани от непрестанни послания да помислим по-щадящо за природата. Летящи коли сигурно скоро няма да докачаме, за разлика от колите, които се движат с ток и изглеждат не по-малко футуристично от тези, които сме гледали по фентъзитата.

Уникалният модел на „Рено”, носи звучното име „Туизи” и е най-достъпният модел електромобил, разработен от голям автомобилен производител. Журналисти от „Самоков 365” имаха невероятната възможност да изпробват екоколата, която е предоставена на „Си комерсиал 7” ЕООД за тестов автомобил в съзвучие на мисията на компанията да бъде едновременно социално отговорна и загрижена за природната ни среда.

Колата ще се тества от търговските представители на фирмата, защото е най-достъпният градски автомобил и разходът за нея е 0,80 на ден. Тя се зарежда до 3 часа в електромрежата и се използва за пробег до 85 км.

Возилото, което е нещо средно между кола и мотопед, има версия с мотор с мощност 9 к.с., която може да се кара без шофьорска книжка. Максималната скорост на количката е 45 км/ч.
По-мощната версия на машината има мощност от 17 к.с. Тя се движи изцяло на ток.

Усмивка за камерата – тест драйвът за медията предизвика безброй усмивки и учудени погледи за самоковци  – малкото чудо се движи абсолютно безшумно, а размерите му са повече от интересни. Колата има две места и се кара на принципа на автоматика – без скорости.

Специални благодарности на ecars.bg за страхотния ден с „Рено Туизи”!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close