ОбществоРегионални

Продължава изборът на съдебни заседатели

Самоков 365

С решение на ОбС-Самоков продължава процедурата по избор на съдебни заседатели за Окръжен съд-София и РС-Самоков. С решение №109 от месец февруари и предложение на ПК „Законност, обществен ред и общинска собственост” бяха утвърдени част от съдебните заседатели. Все още обаче има незаети вакантни позиции. Именно поради това процедурата продължава. Мая Христева – председател на ОбС-Самоков коментира, че желаещите могат да подават документи до 21- ви май.

Лицата трябва да са на възраст от 21 до 68 години с настоящ адрес в община Самоков. Също така да имат завършено най-малко средно образование, да не са осъждани за умишлено престъпление /независимо от реабилитацията/, да не страдат от психически заболявания и да не са били съдебни заседатели в друг съд. Важно изискване е и да не са избирани за съдебни заседатели повече от два последователни мандата към същия съд. Най-малко 10 на сто от одобрените лица трябва да са с квалификация в областта на педагогиката, психологията и социалните дейности

Документите се подават в деловодството на ОбС-Самоков като задължително трябва да има подробна автобиография, подписана от кандидата, нотариално заверено копие от диплома за завършено образование, мотивационно писмо и документ за извършена проверка по реда на Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, ако са родени преди 16 юли 1973 г. ПК по „Законност, обществен ред и общинска собственост” е упълномощена да извърши проверка на документите, изготви доклад и списък на допуснатите кандидати.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close