Регионални

През ноември по традиция ще изиграем „Нашенско хоро”

Зоя Станкова

Включеният в културния календар на град Самоков Национален фолклорен фестивал „Нашенско хоро” предстои да се проведе на 11 ноемрви 2017 година, в спортна зала „Арена Самоков”.
Организатори на четвъртото поред издание на фестивала са школа за народни танци “SunDance”, с подкрепата на община Самоков и Областна управа на Софийска област. Както всяка година и тази за участниците и гостите ще има специална изненада. Гости на събитието ще бъдат Танцов ансамбъл „Тракия“.
Желаещите клубове и школи за любители имат шанса да вземат участие в събитието, да покажат своите възможности и да изразят любовта си към българското като изпратят заявки за участие до 1 ноемрви 2016 година, включително.
Регламентът от предходните години се запазва същият, като се изменя само вторият етап от надиграването. Компетентно жури ще оценява представянето на съставите.

Фестивалът, както и до сега, ще протече в два етапа. През първия етап съставите ще имат възможност да се представят с две хора по избор, а на втория е „Надиграването на публиката”, където участниците ще могат да избират между Тракийска ръченица и Шопска двойка.

Като цяло събитието има за цел да поддържа, обедини и поощри всички хора, които се занимават, подпомагат и допринасят за запазването и разпространението на българския танцов фолклор. Интересът към него е голям. Организаторите се грижат всяка година да подготвят за участниците различни изненади, а за своята публика букет от добро настроение, емоции, палитра от музика, танци и пъста красота от народното творчество.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close