Седмицата

Почит и признание към хората в бели престилки

MbalАнелия Балабанова

За поредна година медицинските специалисти, работещи в МБАЛ-Самоков се събраха, за да отбележат заедно 7-ми април – Световният ден на здравето. Празникът води началото си от 1950 г., когато е приет уставът и е създадена Световната здравна организация. През 1964 г. Министерският съвет обявява 7 април като ден на здравния работник в България.

Д-р Троева приветства присъстващите с добре дошли и даде думата на д-р Светла Скелина – управител на лечебното заведение. Към думите на благодарност и признателност за положения всеотдаен труд се присъедини и д-р Ковачка – депутат в 43 НС, която беше дошла специално за събитието.

Поздравителни адреси поднесоха кметът Вл. Георгиев и Гиргина Рангочева – общински съветник от ПП ГЕРБ. Д-р Троева не пропусна да отбележи факта, че здравето е най-важният капитал за човека. „Дори когато те боли, усмивката от устните ти да не прецъфтява” –  обърна се тя към своите колеги. В добавка спомена, че денят на здравният работник трябва да е повод за гордост от постигнатото, от спасения човешки живот.

Празничният ден дойде с радостната вест, че асансьорите в болницата вече работят. Очаква се до броени дни да приключи и ремонтът, като кметът Георгиев обеща допълнително средства, с които Общината да съдейства.

Музикален поздрав към събралите се медицински специалисти отправиха малчуганите от ЦДГ „Пролет”. Вещо ръководени и насърчавани от техните ръководители – Лиляна Новакова, Латинка Янкова, В. Иванова и директорката Станка Методиева направиха деня наистина специален. В замяна на усмивките и доброто настроение талантливите момичета и момчета получиха красиви подаръци.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close