ЗлободневноРегионалниСамоков

Поредно посегателство върху крайречния парк, камери са засекли вандалите

Анна Манова

Крайречният парк в града за едни е място за разходка и отдих, а за други – да покажат какво означава да ти липсват първите седем години, дори и малко повече. Дали проявата на вандализъм се превръща в мода или тенденция? Или да счупиш нещо на обществено място е някаква нова форма на героизъм?

В началото на месец февруари /02.02.18г/ няколко младежи блъснаха демонстративно едно от масивните кошчета в изразеното езеро. Това се случва през деня. Действието им е уловено от намиращите се в парка камери. От заснетото ясно се виждат четири момчета, които първоначално съвсем спокойно седят на една от пейките, намираща се на първото дървено мостче. След кратък период от време трима от тях правят опити да изблъскат нелекото кошче. Два опита и кошчето вече не е на мястото си. Младежите се разбягват. Кадрите бяха качени на страницата в социалната мрежа на Община Самоков, предоставени са и на РУ – Самоков за разпознаване на извършителите, които видимо от записите са непълнолетни.

Това не е първата такава проява в крайречния парк. Обект на посегателства преди известно време беше обособения детски кът, част от фиданките, няколко пейки и кошчета. Нападани и бити бяха и доверчивите лебеди, които красяха езерото. Само в средата на месец декември няколко младежи отново проявиха „творчество” и чупиха в парка. Те бяха задържани и наказани да заплатят в пълен размер всичко изпотрошено. В парка има охрана, поставени са и 10 камери в различни точки, но явно това не спира „ентусиастите”, които влизат в парка с идеята да разнообразят скучното си ежедневие като чупят на поразия.

Благодарение на камерите успяват да бъдат заловени и съответно да бъдат наказани извършителите. По нареждане на кмета на Община Самоков от края на миналата година крайречната зона се заключва в 24:00 часа.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close