ОбществоРегионалниСамоков

Полетът на „хвърчащите хора“  показаха момичетата от „Кати денс“ в годишна продукция

Aнна Манова

Полет на въображението и на духа, показаха в спектакъл грациозните момичета от „Кати денс“. Те представиха единадесетата си годишна танцова продукция, която премина под надслов „Хвърчащите хора“. Събитието се състоя на 12 май в салона на читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“.

„Единадесет е едно от магическите числа, символ на просветление и ново начало. Така и беше. Цялата година бе магична като спечелихме общо 40 награди от национални и международни конкурси, провели се в София, Банско, Перник, Сандански, а сред тях имаме и две награди Грант При“, подчерта от сцената ръководителят на танцовата школа Катрин Митева. Тя допълни, че се готвят за още няколко изяви, а след това им предстоят летен лагер на българското Черноморие и заслужена ваканция. Митева благодари на родителите за подкрепата, на децата от школата за отдадеността и на всички, които я подкрепят през годините.

Сцената бе изпълнена от малки и големи момичета, за които музиката е като пулс във вените, а танцът – част от кожата им. Това е техният опит за летене.  По-големите от тацовото семейство на Митева са с нея почти от самото създаване на школата. Нейните шестнадесет „хвърчащи хора“, както сама ги определи тя, са нейният силен отбор, донесъл за Самоков множество отличия. Спектакълът бе посветен именно на тях.

По традиция на финала на всеки танцов сезон момичетата от състезтезателния отбор получават награди от студиото за своите постижения. И всяка година има по една голяма награда за едно от тях за цялостно развитие. Тазгодишното отличие бе Радина Попова, която получи красива статуетка, безплатна тренировъчна година и спонсорство от „К – спорт“. А колко бързо лети времето проличава по това, че някой от тези талантливи „хвърчащи хора“ поема по своя път и завършва участието си в групата. Емоционално бе изпращането на капитана на отбора Лина Гаврилова и на състезателката Анелия Вукадинова. За тях това бе последно участие на сцената с „Кати денс“.

На сцената се редуваха различни стилове и танци, а за фон на част от тях прозвучаха прочувствени стихове на български поети. Най-малките развълнуваха публиката със своята непринуденост и старание. А по-големите момичета, демонстрираха за пореден път, че наградите, които получават са съвсем заслужени.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close