ЗлободневноРегионалниСамоков

Пет лица са с положителен PCR тест през изминалото денонощие

„Самоков 365“

Пет лица са с положителен PCR тест през изминалото денонощиe. Така общият брой на диагностицираните с Ковид-19 жители на община Самоков от началото на извънредното положение стана 250. От тях към тази сутрин 169 са вече излекувани. Само за изминалото денонощие те са 17.

Броят на активните лица е намалял спрямо статистиката от вчерашния ден с 12 и те вече са 73. От тях 23 – ма са в болница, а останалите 50 на домашно лечение. Спад има и в броя на лицата под карантина, които към тази сутрин са 69 или с 27 по-малко от вчерашния ден.

Тенденцията за спад в цифрите на брой положителни тестове и броя на активните лица започна по-осезателно точно преди седмица, когато за понеделника бяха отчетени само трима заразени с Ковид – 19, в следващите два дни бяха съответно с 3 и 4 теста, а за последния ден от работната седмица за пръв път от месец и половина в системата нямаше нито един положителен тест на жител на община Самоков. През почивните дни положителните тестове бяха 5. Така за цялата седмица от 13 до 19 юли общият брой на диагностицираните бе 15, което в сравнение с данните от предходните четири седмици е спад с близо 70 %.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close