Спорт

Петър Гьошарков – единственият българин на Световното в Китай

Pepo2Христиана Видинова

Младият сноубордист Петър Гьошарков ще вземе участие в Световното първенство в Ябули, Китай, което ще се проведе от 9-16 март. Дисциплините, които ще бъдат част от Световното са Слоупстайл, Халпайп и Биг Еър, а общият награден фонд за трите дисциплини е 40 000$. Шампионатът се организира за първи път от World Snowboard Federation и е с квоти, като първите топ 80 на Световната ранглиста могат да вземат участие в него. Самоковецът Петър Гьошарков се намира на 67 място и е единственият българин, който ще се състезава в Ябули.

Преди да замине за Китай, за младия спортист предстои състезание по рейлове на Ред Бул в Боровец. След това той ще се отправи към Босна и Херцеговина, където ще вземе участие в Европейската купа на 6 и 7 февруари.

За самото Световно първенство Пепо ще се подготвя в Австрия и на 6 или 7 март, заедно с треньора на националния отбор Богдан Кабасанов ще се отправят към Ябули, където Гьошарков ще се изправи рамо до рамо с едни от най-добрите спортисти, като Марк Макморис, Торстейн Хоргмо, Столе Сандбех и др.

„Това ще е най-важното ми състезание за сезона. Тъй като сме в тежък период с парите в националния отбор и нямахме почти никаква подготовка есента, се надявам да наваксам идния месец ,за да мога да направя възможно най-добро представяне.” – сподели Петър Гьошарков пред екипа на „Самоков 365”.

Пепо се занимава вече от 9 години със сноуборд, като зад тях е оставил 14 републикански титли във фрийстайла, паралелните дисциплини и сноуборд крос. Той е и вицешампион на Европа при мъжете в дисциплината слоупстаил.

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close