Спорт

Паметникът на Попангелов – старши беше официално открит

Анна Манова

12722617_10206340243806046_2092065352_oНа 16.03.16 г. беше открит официално паметникът на Петър Попангелов – старши. Той се намира на входа на Туристическата градина и реално е на пътя към Боровец. Такава беше и първоначалната идея, да се покаже свързаността на Попангелов – старши с курорта и белите писти, намиращи се точно зад него. Самият паметник е дело на скулптора Бойко Джакерски.

На откриването се бяха събрали кметът на Община Самоков Владимир Георгиев, зам.- кметът Васил Сайменов, синът му Петър Попангелов – младши, ученици, състезатели по ски, както и много близки и познати на големия български скиор Попангелов- старши.

Кметът Георгиев сподели пред присъстващите колко е важно името на Попангелов – старши за развитието на ски – спорта, както й, че този паметник е израз на уважение към големия самоковски скиор и поклон към всички спортисти, прославили града ни в и извън родината. Благодарение на личности като него, ние днес спокойно можем да наречем Самоков – столица на белите спортове.popangelov2

За да уважи своя съратник и приятел беше дошъл и Константин Коцов: „Попангелов – това значи България”, каза с вълнение той, стоейки до паметника. И пожела на всички присъстващи спортисти по-високи успехи от тези на фамилията Попангелови.

Градоначалникът заедно с Попангелов – младши откриха паметника на Попангелов- баща. А присъстващите не пропуснаха да оставят цветя и да се снимат пред него.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close