Регионални

От 1-ви юли се подават молби за общински стипендии 

Graduation Cap and Diploma on White with Soft Shadow.
Graduation Cap and Diploma on White with Soft Shadow.

От Община Самоков напомнят, че от 01.07.2016 г. могат да се подават молби за общинска стипендия за следващата учебна година. Крайният срок е 31.08.2016.

Съгласно Решение на Общински съвет-Самоков, Общината отпуска стипендия в подкрепа на даровити самоковски ученици от 8 до 12 клас, с отличен успех, както и  студенти. Стипендиите са в размер на 1000 лв. и се изплащат в рамките на учебната година. Постиженията, с които кандидатстват младите хора, могат да бъдат  в областта на природо-математическите и хуманитарните науки, изкуствата и спорта. Не се присъжда стипендия само за успех.

Комплектът документи включва заявление от ученика или студента, копие от бележника с годишния успех за учебната 2015/2016 г., документи, удостоверяващи постиженията, препоръка от училището или от спортния клуб.

От тази година са обявени още две общински стипендии по 500 лева за малки спортисти – ученици от 2 до 7 клас, с постижения в зимните спортове. Редът за кандидатстване е същият, като заявлението до кмета може да бъде подадено и от родител.

Относно държавните стипендии по Наредбата за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби, следващия етап за кандидатстване е до 15 юли. Документите трябва да се подадат най-късно до 4 юли. Общината придвижва документи на ученици от общински училища, но оказва пълно съдействие и самоковските ученици от държавните училища.

За повече информация – стая 519 в Общината или на телефон 0722/ 60099.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close