ЗлободневноОбществоСамоков

От този свят си отиде инж. Симеон Пешов

„Самоков 365″            

Внезапно от този свят си отиде инж. Симеон Пешов. Той бе президент на “Главболгарстрой Холдинг” АД и почетен председател на Камарата на строителите в България. Той е строител, общественик, благодетел и почетен гражданин на Самоков.

Инж. Пешов е роден на 29 март 1941 год. Завършва висше образование в Инженерно – строителния институт /ИСИ/ гр. София. Професионалният му път започва в Изчислителен център за строителството /по-късно Институт по строителна кибернетика.

От 1990 година до сега ръководи компаниите в групата на „Главболгарстрой“. Председател е на Камара на строителите в България от 2003г. до 2010г., понастоящем „почетен председател”. Основател на фондация „Възраждане за Белчин“. За него Белчин не беше само родното и любимо село, той беше кауза. Инж. Симеон Пешов е със съществен принос в обществения и културния живот на Самоков. Само преди няколко седмици той осъществи още една своя мечта – да се оживи Цари Мали град с ново събитие, летен фестивал на открито.

За всички, които го познаваха инж. Симеон Пешов остава пример за почтеност, упоритост и любов към професията и хората.

Поклонението ще се състои на 18.09.2020 (петък) от 10:00 до 12:30 в църквата “Св. Св. Апостоли Петър и Павел” – село Белчин.

Екипът ни изказва най-искрени съболезнования към цялото семейство!

Поклон!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close