ОбществоРегионалниСамоков

От днес до 31 юли е срокът за кандидатстване за общинска стипендия

„Самоков 365”

От днес започна приемът на документи за кандидатстване за общинска стипендия. Крайният срок е 31.07.2020 г.

Първите стипендии са учредени през 2004 г. и от тогава до момента, всяка година се присъждат на деца и младежи от Самоков с успехи в различни области. С течение на годините към първите три стипендии бяха допълнени и още шест, като към момента се  присъждат 9 стипендии в подкрепа на даровити самоковски ученици от 8 до 12 клас или студенти, с отличен успех.

За постижения в природо-математическите науки се присъжда стипендия на името на акад. Любомир Чакалов, за хуманитарни науки – на името на Константин Фотинов, за постижения в областта на изкуствата една за музика на името на Васил Стоин и една за изобразително изкуство на името на Наум Хаджимладенов. Присъжда се и една стипендия за спорт. Не се присъжда общинска стипендия само за отличен успех.

Стипендиите са в размер на 1000 лева и се изплащат в рамките на учебната 2020/2021 година. Комплектът документи включва заявление от ученика или студента, копие от бележника/академична справка с годишния успех за учебната 2019/2020 г., документи, удостоверяващи постиженията, препоръка от училището/университета или спортния клуб.

От 2016 година са обявени още две общински стипендии по 500 лева за малки спортисти – ученици от 2 до 7 клас, с постижения в зимните спортове.

Редът за кандидатстване е същият, като заявлението до кмета може да бъде подадено и от родител. Удостоверенията на удостоените стипендианти на Община Самоков обикновено се връчват на тържеството по случай празника на Самоков, 21 август.

Повече информация можете да получите на телефоните на отдел „Образование, младежки дейности и спорт” –  0722/60099, 0887 696902

Документ за кандидатстване за общинска стипендия:

  1. Заявление в  свободен текст до кмета на Община Самоков – от името на ученика, с адрес и телефон за връзка. Посочват се мотивите – защо кандидатствате за общинска стипендия.
  2. Копие от бележник/студентска книжка или академична справка, включително и титулната страница копие от бележника – ОТЛИЧЕН УСПЕХ, /вярно с оригинала/.
  3. Документи, удостоверяващи постиженията на кандидатстващия за изминалата учебна година – копия на протоколи, сертификати, грамоти, публикации.
  4. Препоръка от училището и/или спортния клуб. Срок за подаване на документите: от 01.07. до 31.07. на текущата година
  • КОМПЛЕКТЪТ ДОКУМЕНТИ СЕ ПОДАВА В ДЕЛОВОДСТВО В ОБЩИНАТА – I етаж • ЗА МАЛКИТЕ СПОРТИСТИ ОТ ЗИМНИТЕ СПОРТОВЕ ( II – VII клас) ЗАЯВЛЕНИТО МОЖЕ ДА СЕ ПОДАДЕ ОТ РОДИТЕЛ.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close