Обща категорияРегионалниСамоков

Отделението по АГ в МБАЛ – Самоков отбеляза Деня на родилната помощ

„Самоков 365“

 Отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ – Самоков отбеляза Деня на родилната помощ, познат повече като Бабинден.

Макар и в условия на пандемия екипът на АГ – лекари, акушерки и санитарки отбелязаха красивия празник. Тази година се навършват 83 години от създаването на отделението, в което се случва най-голямото чудо – раждането на нов живот.  През динамичната и доста трудна 2020 г. 267 бебета са поели първите си глътки живот, от тях 137 са момичета и 130 момчета. Родените бебета от 1 януари насам са 18.  Началникът на отделението д-р Пламен Спасов отчете, че през миналата година са се родили с 15 бебета повече в сравнение с 2019. Той поздрави всички свои колеги за всеотдайността, която проявяват в своята благородна професия, пожела им здраве и с лекота да преминават през изпитанията.

екипът на АГ отделението в МБАЛ – Самоков

„За нас предизвикателствата са ежедневни и всяко раждане е индивидуално. Както знаете има ковидинфекция и три жени бяха диагностицирани с нея. За радост те родиха здрави бебета“, сподели д-р Спасов.

На събитието присъства й кметът Георгиев, който поздрави целия екип на АГ отделението като пожела през тази година да има бум на бебета и благодари на медиците за всички полагани през годините усилия в професията.

Началникът на МБАЛ – Самоков д-р Красимира Ковачка също приветства своите колеги за неуморния труд, себеотрицание и грижите, като поясни, че отделението работи отлично. А тази година то ще получи един нов ехограф. По думите на д-р Ковачка с по-добра апаратура и добър колектив отделението ще остане водещо в Софийска област.

На ритуала присъства и Светлозара Колева, майка на момче, родено през изминалата година благодарение на д-р Кънчева и екипа на АГО. Това е второ дете на младата майка. Малкият юнак е на три месеца и носи името Калоян, а неговият батко Димитър вече е на 4 години. „Много е хубаво да си майка, понякога е изморително, но чувството е неописуемо“, сподели 31- годишната Светлозара. Тя допълни, че не е изпитвала притеснения относно раждането, нито спрямо Ковид – 19. И благодари на екипа, помогнал двете и дечица да се появят на бял свят. Както повелява традицията тя поля ритуално ръцете на всички лекари в отделението и им пожела здраве и дълголетие.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close