ОбществоРегионални

Отвори врати обновеният магазин „Вилаз”

Самоков 365

Отвори врати обновеният магазин „Вилаз”, който вече се намира на ново място – в кв. „Самоково”, ул „Ястребец”1. Още в ранните часове магазинът се изпълни с нетърпеливи клиенти, водени от любопитство и обявените промоции.  Обектът е разположен на два етажа, като горният е предназначен изцяло за мебели и кухненско обзавеждане. Това е изцяло нов сегмент, ориентиран към самоковските потребители и техните нужди. Застъпени са и продукти, предлагащи цялостна грижа за автомобилите. Налични са и добре познатите стоки за строителството, градината и домакинството. Предлаганото е допълнено с нови асортименти. Определено впечатление прави богатият избор от принадлежности за банята и бяла техника – перални, сушилни, хладилници, фризери. „Заложили са на това, от което хората имат нужда – споделят хората от квартала – Направили са си проучване какво се търси при нас”. По време на нашия престой ни направи впечатление, че хората проявяват по-голям интерес към ламинирания паркет, шкафовете за баня и балатума. Асортиментът е допълнен с нови видове. Другите предпочитания са към тапетите. Това е стока, която поради една или друга причина доста от търговците избягват да продават.

„Всяка промяна се прави с надежда за по-добро” – заяви един от собствениците Васил Лазаров във връзка с предприетата стъпка. Стратегическото местоположение на обекта предполага по-голям достъп на хора до новооткрития магазин. Той е в непосредствена близост до най-големия квартал на Самоков като разполага и с удобен паркинг. „Дано с новия магазин да сме по-полезни на хората” – изрази надеждата си Васил Лазаров. Прави впечатление, че предлаганата стока е ориентирана към пролетта. Има богат асортимент от разсад за рози, декоративни храсти и лози, семена за зеленчуци, сечива за подрязване на дръвчета, пръскачки и дори фрези за обработка на почвата. Доста засегнато е българското производство. Много голяма част, особено от строителството е българско. Същото се отнася за санитарията и принадлежностите за баня. Залага се на утвърдени фирми като „Видима Идеал” и „Оргахим” – истинска класика в жанра.  „Вилаз” разполага със свои магазини в София, Самоков и Пазарджик, ориентирани към търговията на стоки за строителството, ремонта, градината и обзавеждането на дома. Дружеството е учредено през 1993 г. и с течение на годините печели множество постоянни клиенти чрез атрактивните цени, професионалното обслужване  и богатия асортимент от стоки. Идеята е това да се запази и в бъдеще. „Вилаз” е вносител на множество чуждестранни стоки и продукти, като е и собственик на търговската марка „OPTIM”.

По отношение на персонала ще се разчита на старите и утвърдени кадри, старите работници са гръбнака. Това, което Васил Лазаров не пропуска да засегне е, че образованието в Самоков е насочено към туризма и спорта. „За търговия ние нямаме училище. За съжаление тази професия се подценява. Може би поне една търговска паралелка трябва да има. Търговията в Самоков, както във всеки друг град си иска своите кадри” е категоричното му мнение.

Преодолявайки всички ежедневни препятствия, които са във всяка една сфера, обновеният строителен маркет „Вилаз” е готов да посрещне своите клиенти, а персоналът е мотивиран да ги обслужва добре.

Related Articles

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close