ОбществоРегионалниСамоков

Отвори врати библиотеката в Продановци

Анна Манова

Отвори врати обновената библиотека в село Продановци. Официалното й откриване се състоя на 13 декември /петък/ от 18:00 часа.  Тя се помещава в сградата на НЧ „Възраждане – 2016“.

Секретарят на читалището Елица Лобутова приветства присъстващите като подчерта радостта си от това, че в селото отново има функционираща библиотека. Тя е възобновена след близо 10-годишно прекъсване. Лобутова подчерта, че библиотеките са най-ранното хранилище на познание на хората. А това тя да бъде открита през декември не е случаен акт, защото декември се възприема за месеца на дарителя.

Книжният фонд е изцяло от дарения, които започват още от учредяването на читалището през 2016 година. През този октомври читалищното настоятелство се заема с идеята да „намери дом“ на всички тези книги. Помещението е обособено, сменена му е дограмата, закупени са рафтове. А разнообразие от жанрове на липсват – може да намерите художествени произведения от български и чужди автори, научна и документална литература, богата детска литература за наj-малките, както й помагала за учениците. Стопанин на културното средище ще бъде секретарят на читалището Елица Лобутова. Библиотеката ще работи по определен график, а желанието на Лобутова е там да се провеждат литературни вечери и образователни мултимедийни презентации.

На откриването присъстваха кметът на Самоков Владимир Георгиев, зам. – кметовете Кленова и Шехтанова, кметът на селото Емилия Драганова.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close