ЗлободневноОбществоСамоков

Отборът по кънки на ОУ „Христо Максимов” най-бързи в „Зимните забавления”

„Самоков 365”

На 19 януари от 13:30 часа на ледената пързалка в Самоков се проведоха „Зимни забавления” за деца. Организатор на състезанието са Местната комисия за борба с противообществените прояви. В надпреварата взеха участие по два отбора, сформирани от 5, 6 и 7 клас от СУ „Отец Паисий”, ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” и ОУ „Христо Максимов”. Отборите бяха с по четирима участници.

Шест отбора се състезаваха в щафетната игра за ловкост, точност и бързина. А задачата на състезателите беше да преминат успешно през змейка и да повалят импровизирани мишените – представляващи шишета с топки за тенис. В изпълнението на задачата от особено значение е времето и прецизността. Като за всяко нарушение бяха отнемани секунди от времето. Децата се забавляваха, а и хубавото време спомогна за провеждането на „Зимни забавления”.

Като най-бърз и сръчен се доказа отборът от петокласници на ОУ „Христо Максимов”. Те получиха грамота и право трикратно до края на месец февруари да карат кънки безплатно. След тях на второ място се нареди отборът от 5 клас от СУ „Отец Паисий”, които също си тръгнаха с грамота и право да карат безплатно за същия период. Третото място си поделиха отборът на шестокласниците от ОУ „Мит. Авксентий Велешки” и седмокласниците от ОУ „Христо Максимов” – те записаха равно време и резултат. Те също си тръгнаха с грамоти и право на едно безплатно каране на кънки на ледената пързалка.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close