Слайд категория

„Орифлейм” премести офиса си на ново място

Oriflame2 1Красотата и добрата визия са предизвикателство за всеки уважаващ себе си човек. Да изглеждат прилично е цел номер едно за голяма част от представителките на нежния пол. Ако и вие попадате в тази графа, със сигурност сте се убедили колко труд и усилия се изискват. Когато става въпрос за козметика е изключително важно да се заложи на утвърдените имена в бранша. Шведската компания „Орифлейм” е с дългогодишни традиции на българския пазар. Едва ли има човек, който да не е ползвал някои от продуктите и да не се е убедил в тяхното качество. Ирина Ангелова работи вече седем години с чуждестранната фирма като в момента е мениджър на един от екипите С нея си говорим затова дали е важно човек да премине през цялата стълбица на йерархията, за да придобие някакви управленски качества? „Опитът определено има значение” – споделя тя. По думите й, макар и без образование, от работата с „Орифлейм” получаваш необходимата информация. В какво се крие тайната на красотата? Вижтe:

 

Г-жо Ангелова, защо се насочихте към съвместна работа с „Орифлейм”, една доста известна компания и как дойде идеята за новия офис?

Офисът работи от няколко години, но сега го преместихме на ново място (срещу Велчевата къща). По този повод направихме и официално откриване, което беше на 1-ви август.

Неслучайно сме се насочили към тази компания. „Орифлейм” предлага изцяло продукти на естествена растителна основа. В същото време се грижи много сериозно за здравето на хората. Наред с традиционната козметика се предлагат продукти за здравословно хранене и отслабване плюс хранителни добавки, подпомагащи здравословното хранене. Етичното отношение е другият фактор, който кара хората да предпочетат „Орифлейм” за свои партньор.

 

На каква основа беше осъществено сътрудничеството? От вас ли дойде инициативата, те ли ви потърсиха?

Ние сме независими консултанти. Всеки един човек може да се регистрира към компанията като потребител, консултант или бизнес партньор в зависимост от това кой какво предпочита. Наш приоритет са хората, проявяващи интерес към качествени продукти. По този начин имат възможност да спестяват и средства. Компанията и ние в частност като екип провеждаме много обучения, които помагат на консултантите да избират правилните продукти за себе си, както и за техните близки и познати. В офиса се провеждат компютърна диагностика на кожата на лицето за максимално добро обслужване на клиентите.

 

Тези обучения помагат ли Ви да бъдете в крак с новите тенденции?

Абсолютно във всяко едно отношение. Много са магазините, в които човек може да си купи козметика. За съжаление обаче малко са хората, които дават консултации в тези магазини.

„Орифлейм” е компания която съчетава директни продажби с мулти левъл маркетинг. Това е мрежов маркетинг, с който хората могат да развиват собствен бизнес. В момент на криза, фирмата ни дава възможност да изкарваме допълнителен или основен доход и това е прекрасно. Аз съм избрала възможността да получавам основен доход само от „Орифлейм”. Това е много добър вариант за работа.

 

Какво Ви мотивира да станете представител на „Орифлейм”?

В началото бях просто потребител към компанията и след това разбрах за възможността за работа. Мотивираха ме самите продукти и тяхното качество. Компанията влага много средства да развива своя асортимент, като непрекъснато се разработват нови технологии.

 

Какви са наблюдениятаВи? Дали хората повишиха културата си относно продуктите, които използват като грижа за външния вид?

Доста хора вече се интересуват какво ползват, с какво се хранят и какво слагат върху кожата си. Нещата се променят с течение на времето. В България е малко по-сложно. Процесът е бавен бавно, но определено се усеща промяна. Ситуацията е по-различна в сравнение с преди пет години, когато все още навлизах в този бизнес.

 

Какво е за Вас работа с „Орифлейм” – хоби, занимание или вид бизнес?

Ами то си е бизнес. Тук не работим сами. Имаме екип, с който го правим и хора, с които работим.

 

В този смисъл екипът важен ли е?

При всички случаи екипът е много важен. Няма как човек сам да постигне нещо. Колегите Елка Гълъбова, Биляна Стамова, Катя Попова са много успешни хора в нашия екип.

 

Какви цели сте си поставили?

Целта на нашия екип е хората да бъдат запознати с това, какво е важно за тях. Да дадем повече информация на всеки клиент колко е важно да се грижи за себе си и за своето здраве. При всички случаи продажби на 100% не е основната ни цел, а доволни клиенти.

 

„Орифлейм” не е българска фирма. Какви предимства има и какви недостатъци крие това?

Компанията е шведска, което е гаранция за качество.

 

Колко човека са представителите на „Орифлейм” в града?

В града има и друг екип. В нашия работят около 100 човека от града и региона. Сигурна съм, че в бъдеще ще се увеличават, защото има много хора които нямат свой консултант.

 

Планирате ли някакви инициативи по повод празника на Самоков?

Обикновено правим различни мероприятия. На 1-ви август, когато открихме офиса имахме „Ден на красотата“. Планираме за 14 и 15 август да направим „Ден за консултации“, тези два дни всеки клиент ще може да дойде и да се възползва от лична консултация за продукти, които са подходящи за него. Също така планираме още много инициативи.

 

На финала, кои са актуалните съвети от първо лице, които бихте дали на нашите читатели?

През лятото е много важно да се обърне внимание на слънцезащита. Хубаво е да се ползва целогодишно, но за съжаление голяма част от хората я ползват сезонно. Важно е да се предпазваме по този начин, защото силното слънце изключително много уврежда кожата. Една непредпазена кожа може да доведе до сериозни заболявания.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close