Седмицата

Операция „Сигурни пътища” стартира от днес

KatСамоков 365

Специализираната полицейска операция за контрол на скоростта  „Сигурни пътища” ще се проведе  на 29 и 30 октомври на територията на цялата страната. Акцията започва в 10 часа и ще продължи 24 часа без прекъсване. В рамките на едно денонощие полицейските наряди на ОДМВР- София  ще извършват всеобхватен и постоянен контрол на скоростта на движение на моторните превозни средства в населените места, автомагистралите, главните и третокласни пътища на територията на областта. За целта са определени точки за контрол на скоростта, съобразени с интензивността на движението, както и такива в районите, където са налице  условия за управление на МПС с висока скорост.
Акция „Сигурни пътища“  е част от предприетите превантивни мерки на Пътна полиция за подобряване на влошената пътнотранспортна обстановка в страната.
От анализа на  ГД „Охранителна полиция“ се налага изводът, че както в България, така и в целия Европейски съюз, основната причина за възникването на тежки пътнотранспортни произшествия със загинали и тежко ранени лица е управлението на МПС с висока скорост.

В операцията ще участват 43 служители на ОДМВР- София. Точките в общината, където ще се извършва контрол с уреди за измерване на скоростта са: бул. „Софийско шосе“ № 36, пред  фирма „БКС“, бул. „Македония“ № 94 срещу „Млекопреработване“ , бул.“Цар Борис III“ №171 срещу  х-л „Бистрица“ , бул.“Цар Борис III“ № 45 срещу  ПГ „Константин Фотинов“, бул.“Искър“ №64 в преди кръстовището с ул. „Георги Михайлов“ , ул.“Ихтиманско шосе“ и ул.“България“ , ул.“Рилска малина“ № 29 в района на х-л „Зодиак“ в гр. Самоков, “Рилска малина“ в района на „Ветеринарна клиника“ № 33 в гр. Самоков, с. Поповяне, второкласен път № 62 Дупница-Самоков -км.63-посока гр. Дупница,второкласен път № 62  Дупница –Самоков- км. 78 в района на бензиностанция „Лукойл“ /, второкласен път № 82 Самоков-София-км. 46 /р-т „Мечката“/.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close