Седмицата

Общината прекрати участието си в “Надар 2006” ООД

obshtina-samokov

Анелия Балабанова

Съдбата на дружество „Надар 2006” ООД беше една от темите, които съветниците дискутираха на редовното си месечно заседание. Казусът крие доста въпросителни, тъй като през годините това се оказа една от проблемните фирми с общинско участие. В много случаи управляващият орган даже не считаше за необходимо да представи годишните отчети и баланси пред ОбС-Самоков. Дейността се оказа близо до точката на замръзване,  практически липсва такава.

Това беше достатъчно основание за съветниците, които взеха решение дяловете, притежавани от Община Самоков в търговско дружество «Надар 2006» ООД да бъдат продадени. Кандидат-купувачът е съдружникът «Ел Ем Импекс» ЕООД. На тезгяха са сложени 250 дружествени дяла от капитала на номинална стойност от по 100 лева, което се равнява на обща сума от 25 000 лв.

През месец юли предстои да се проведе редовно събрание на съдружниците. Съветниците упълномощиха представителя на Общината – Камелия Ангелова да не гласува за освобождаване от отговорност на управителя Милен Влашки. Председателят на ОбС Силвия Стойчева поясни, че отчетите на дружеството за 2012 и 2013 г. не са  представени и респективно няма как да се постъпи по друг начин.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close