ОбществоРегионални

Обновена е базата на БЧК в Боровец

Анелия Балабанова

Приключи ремонтът на базата на БЧК в Боровец, в която се помещава учебният център на организацията и Планинската спасителна служба /ПСС/ към БЧК. „Доволни сме, защото планираните дейности приключиха в срок, преди началото на сезона” – коментира управителят на НУЦ на БЧК по планинско спасяване в Боровец Пламен Божков.

Това, което служителите на фирмата-изпълнител „Строй комерс 2001” успяват да направят за кратко време е ремонт на покрива, както и цялостно саниране на сградата. Старата дограма е подменена с троен стъклопакет. Изолация и врати с автоматично затваряне са поставени върху гаражните клетки, в които се съхранява наличната техника. Очакванията са бързият и по-лесен достъп до нея да скъси времето за реакция и улесни значително работата на служителите от ПСС. Обновени са терасите и парапетите. При наличие на свободни стаи и помещения в сградата те могат да се ползват от служители на БЧК, ПСС и техните семейства на минимални цени.

Управителят Пламен Божков информира, че последният ремонт на сграда е правен 2002/2003 г. и нов такъв е бил повече от наложителен. Общо четири фирми се явиха на обявения конкурс, спечелен от „Строй комерс 2001”. Към базата има медицински център, който се отдава под наем. През пролетта предстои изграждането на нов такъв със заседателни зали, в които да се провеждат курсовете на БЧК. Освен на Боровец, подобни бази на БЧК има в Лозен и Созопол. Едно от безспорните предимства на сградата, разположена в най-стария български зимен курорт е местоположението и близостта до пистите.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close