Злободневно

Нови спортни екипи за децата от ЦНСТ-Самоков

Анелия Балабанова

Искрените жестове на добрина и съпричастност  са тези, които  вълнуват, разтуптяват сърцата и ни правят ЧОВЕЦИ. За пореден път Стефан Докузов зарадва децата от Центъра за настаняване от семеен тип и така 10-ти февруари се превърна в един по-различен ден за тях. Бизнесменът накара малчуганите да се усмихнат с подаръците, които им предостави – спортни екипи /ватирани анцузи/ и маратонки. Те бяха връчени в присъствието на Иванка Соколова – директор на ЦНСТ-Самоков.

Бизнесменът призна, че приема грижата за децата като своя кауза и обеща, че ще продължи да помага колкото му позволяват силите и възможностите. Предпочита да се занимава със социална дейност в полза на хората, вместо например с политика. Подкрепя с различни акции и Дома за стари хора. Що се отнася до момичетата и момчетата от Центъра, всичките ги познава по име и срещу шестица в бележниците си те получиха своите подаръци. В замяна получи благодарствено писмо, защото когато човек не изпитва признателност, значи част от човечността му липсва.

„Думите бледнеят пред подобни жестове, но все пак ние изказваме нашите най-искрени благодарности и уважение към него и му пожелаваме да бъде винаги успешен в бизнеса и много положителни емоции в личен план” – сподели Иванка Соколова. Това, с което се занимава Стефан Докузов е хотелиерска и туроператорска дейност. Има и ски училище, което е едно от водещите в Боровец. Подобни постъпки ни отвеждат към думите на Албърт Швайцер, че понякога собствената ни светлина угасва и бива разпалена от искрата на някой друг. В този ред на мисли всеки от нас има причина да изпитва огромна благодарност към онези, които са ни върнали пламъка.

В противовес на масовите разбирания, помощта в повечето случаи не се свежда до чисто физическото оцеляване. Не винаги материалното е водещо. Понякога е нужна една дума или просто да попиташ „Как си днес? Имаш ли нужда от нещо?”, за да зарадваш някого. А доброто казват, било заразно.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close