Злободневно

Новите асфалтирани участъци – на бабунки

remontАнна Манова

Усилена ремонтна дейност кипи в различни точки на града. След като се пренаредиха паветата срещу Голямата чешма, поставиха се нови пешеходни пътеки, озелени се около автогарата, изографиса се Чадър чешма, осветиха се още зони в града, започна и асфалтирането на някои основни пътни артерии. Едно от изкърпените платна е това по посока на Горското по пътя за София. За кратък период от време, пътят там беше отбиван с цел да не се изкърпва на парче, както обикновенно се случва, а да се постави цялостна настилка. Отново за изпълнението на поръчката е ангажирана фирма БКС.

Почти непосредствено, след като беше поставен новият асфалт, получихме в редакцията сигнали, че пътят е на бабунки, т.е много неравен. Недоволството на шофьорите и на всички, които минават от там почти ежедневно, е обединено под общото мнение, че не се работи качествено и средствата, които са вложени, отново не отговарят на изпълнението. Има и една малка част, която казва, че в момента е по-добре, отколкото е било преди.

Потърсихме за коментар шефа на фирмата изпълнител БКС, Емил Николов, който обясни пред „Самоков 365” следното: „Настилката е стара, а отгоре е сложен нов асфалт. В случая не са изпълнени четирите етапа, които се изискват в тази работа. Причината е, че се действа спрямо отпуснатите средства. След като се асфалтира бул. „Искър”, където в момента тече усилена работа, се предвижда да се поправят и шахтите, които се намират по-ниско в участъка по пътя за София и създават неравности”.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close