ОбществоРегионалниСамоков

Нова детска градина отвори врати навръх 15 септември в Самоков

„Самоков 365“

Навръх 15 септември в Самоков отвори врати нова детска градина. Това не се е случвало в близките 40- години в града. Сградата и стаите с готовност ще приемат малките си посетители. Директор на детската градина е Искра Радева.

В края на миналата година бе даден старт на ремонта на детската градина в двора на на училище „Неофит Рилски 2”. Той се финансира със средства от Министерство на образованието. Община Самоков спечели финансиране на четири проекта от МОН по програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски градини и училища за периода 2020-2022. Единият от тях е за завършване и обзавеждане на сграда, построена за детска градина по проект отпреди 10 години, финансиран по европейска програма. Сградата бе завършена само на грубо строителство и остана в този вид доста дълго време, поради липса на средства.

Със спечеленото финансиране бе завършен строежът отвътре, отремонтирани са компрометираните части по покрив, фасада и дограми и е извършено цялостно обзавеждане, както и вертикална планировка и детски кътове в двора. Така сградата, строена преди толкова години за детска градина, реално вече ще може да изпълнява функциите на такава.

Новата сграда ще позволи да има 5 групи към детската градина „Пролет” и ще освободи помещенията в сградата на училището, които се ползваха до момента. Това ще даде възможност организирането на целодневния процес на обучение в училището, който не беше възможен поради липса на място. Стойността на проекта възлиза на 1 240 678 лв.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close