Боровец

На 15 и 16 февруари Боровец приема Европейската купа по алпийски ски

sezon2Подготовката за сезон Зима 2013-2014 в Боровец е в разгара си броени дни преди официалния старт на ски сезона на 14 декември.

Голямо спортно събитие ще отличи предстоящия зимен сезон и за пореден път ще постави Боровец на картата на международните състезания, предизвиквайки световен  интерес. На 15 и 16 февруари курортът ще бъде домакин на Европейската купа по алпийски ски за мъже 2014 г.

Най-добрите ски алпийци в света ще се съберат за последна тренировка преди олимпиадата в Сочи. Състезанието ще се проведе на писта Попангелов, като това по никакъв начин няма да възпрепятства останалите скиори, избрали Боровец за сезона. Освен подготовката за голямото събитие, концесионерът на пистите в Боровец продължава мащабната си инвестиционна програма на обща стойност 40 млн. евро.

Новият сезон ще изненада особено приятно почитателите на зимните спортове като намали опашките пред лифтовете и улесни достъпа до лифтовите съоръжения, благодарение на новата система с безконтактно преминаване и откриването на две нови каси за продажба на лифт карти и билети – близо до долна станция на лифт “Мартинови бараки” и в хотел “Рила”.

Лифт картите ще може да се презареждат през интернет – друго голямо удобство за гостите на Боровец. Цените на лифт картите и билетите остават непроменени – еднодневната карта за възрастни е 55 лв., а за деца – 33 лв. Нощното каране за възрастни е 22 лв.  Запазват се цените от миналия сезон и за всички ски и сноуборд пакети за наем на екипировка, ски и сноуборд уроци, както и другите услуги, предоставяни от Бороспорт.
Всички цени може да намерите на www.borovets-bg.com.

През новия сезон любителите на зимните спортове ще се възползват от изградената в последните години модерна система за изкуствено заснежаване в ски зони Ситняково (Централен Боровец) и Ястребец  и закупените нови оръдия за сняг.

Изкуствено заснежаване вече има и в отсечката при финала на писта “Ястребец 1”, като по този начин се осигурява идеалното заснежаване и обработване на нaд 300 дка писти в курорта.   Подобрения за новия зимен сезон ще има и в най-модерната атракция в Боровец – Borosport Snow Park.

Паркът, превърнал се в любимо място, както за опитните сноубордисти и фристайлъри, така и за начинаещите търсачи на силни усещания, тази година ще бъде разположен в горната част на писта “Попангелов”. Паркът ще има три зони на трудност – за начинаещи, средно напреднали и експерти на фристайла, като ще преобладават по-леките “фамилни” предизвикателства.  Разбираемо интересът към ски ваканция в Боровец е много силен този сезон.

Най-голям ръст на записванията за ски-почивка в Боровец бележат балканските ни съседки – Македония, Сърбия, Румъния, Македония и Гърция, като най-активни в това отношение са македонците – 1,5 пъти повече спрямо миналата година.

Добрата новина е, че британците в Боровец се завръщат. Въпреки отлива на британски туристи по време на най-тежките години на икономическата криза, тази година резервациите от Острова бележат ръст от 15%, запитванията от Турция също са се увеличили значително, както и интересът от Израел. Навлизането на нови туроператори от Русия е предпоставка за прогнозиран ръст на резервациите и от там. Записванията за празниците в хотелите в курорта отбелязват 16-процентен ръст на нощувките за Нова година спрямо миналата 2012/2013 и още по-голям при коледните резервации.  Все още не е късно да направите резервациите си.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close