Слайд категория

На фона на музиката рисувахме човещина!

akustikaТрадиционният майски концерт на китарен ансамбъл „Акустика”, с художествен ръководител Христо Христов, тази година бе леко необичаен. Майските концерти на ансамбъла винаги досега са се посвещавали на 24-май – Ден на славянската писменост и култура, но не и този път или поне не съвсем. По идея на Стефан Илиев, концертът бе посветен на каузата „Да помогнем на Веско!”. В пълната зала на Младежки дом – Самоков, прозвучаха гласовете на младите китаристи, звучаха ноти, отекваше човещина!

Концертът започна с „Химн на Св. св. Кирил и Методий”, в изпълнение на Гошко – абитуриент, на който, също по традиция, господин Христов поднесе шоколад и букет от най-добри пожелания. Свириха малките китаристи, с голям потенциал за развитие, което пролича от изпълненията им – Веси, Рая, Симона, Борислава, Ванката, Даниел, Калоян, Ивана, Кристиян, Енцо, Мариета. И по-големите – Стефан, Алек, Божидара, Амун, които в края на концерта изпълниха и няколко вокално-инструментални хитове. Талантливите възпитаници на Христо Христов изсвириха над двадесет познати и популярни мелодии, както и няколко композиции на своя учител по китара – лиричният „Пролетен дъжд” и пламенните „Испански мотиви”. Също така, важно и интересно да споменем е, че Стефан Илиев вече има своите две композиции, втората от които – „Мотив 1”, също прозвуча на майския концерт. Водещ на събитието беше Зоя Станкова.

В края на концерта, комисия в състав: Христо Христов, Делян Василев, Зоя Станкова и Латинка Щъркелова, отвори кутията със събраните средства и състави протокол за дарение. Събраната сума за Веско беше 193лв., като парите ще бъдат предадени на майка му – Емилия.

За пореден път самоковци показаха, че сме човеци в истинския смисъл на думата, че сме добродушни и добронамерени хора, с топли сърца, които можем да бъдем съпричастни, както с усмивките, така и с болките на хората около нас! И, както завърши самият концерт, с тези думи ще завърша и аз. Благодарим ти Веско, че ни предаде най-истинския урок по човещина, съпричастност и борбеност!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close