Регионални

Натали Николова, Марина и Маргарита Бочеви представиха Самоков на Фестивал на забавната песен

На 16.09 и 17.09 2017г. в НДК /зала „Люмиер”/ се състоя Фестивал на забавната песен. В него бяха включени поп, джаз, световни хитове и изпълнения на български песни. Организатор е музикална агенция “Artvoices”. В програмата участват различни възрасти, обособени в групи.

Талантливите момичета Натали Николова и братовчедките Марина и Маргарита Бочеви представиха Самоков и читалище „Младост – 2003”. Като Натали Николова се включи в първа група, а братовчедките Бочеви във втора. Маргарита участва с българската песен „Междучасие” и популярния италиански хит „Мама”. От своя страна Марина изпя „Детелини” и италианската песен „Марина”. Най-малката участничка Натали Николова изненада публиката с появата си на кънки на сцената, изпълнявайки популярната руска песен „Чунга – чанга”. Българската песен, която изпълни Натали беше „Да протегнем ръка”.

Момичетата се представиха отлично и публиката много ги аплодира. Те самите също останаха доволни от изпълненията си, защото конкуренцията беше много голяма, а журито – много прецизно. Имаше участници от Италия, Сърбия, Азърбайджан и България, с много висока класа на изпълненията. Имаше две момичета, които  представиха песента от филма “Брилянтин”, които по нищо не се различаваха от Джон  Траволта   и Оливия  Нютан  Джон. Истинските изпълнители. Хубавото на тези фестивали е срещата на сцената, където всеки готвил се сериозно мери сили с друг подобен изпълнител, сравняваш своя талант с този на конкурента. Малко са победите , но удоволствието да си там да се пребориш, да те чуят специалистите е важно. Много сме доволни всички от това участие, защото  светът на музиката е необятен и сега продължаваме към нови  изяви, обогатихме се с нов репертоар, научихме повече. Благодаря на децата за изключителното им представяне и щом успяха да разплачат и разсмеят публиката значи сме на правия път. Цялото участие на децата беше финансово поето от читалището.

 Лилия Шуманова

 Председател на  Читалище “Младост – 2003 “

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close