ОбществоРегионални

Натали Николова взе сребърен медал, а братовчедките Бочеви дипломи от участието си на Балкански фестивал

 

Самоков 365”

Талантливите деца от читалище „Младост -2003” отново са носители на награди. Този път те са за момичетата от певческата група към читалището, с художествен ръководител Лили Шуманова. Натали Николова, Марина и Маргарита Бочеви се представиха отлично на Балканския фестивал, който се провежда за четвърти път в Руския културен център в София. Той се състоя на 18 ноември /събота/. На фестивала самоковските певци имаха възможността да покажат уменията си в изпълнението на руски песни и успяха да се класират сред множеството участници от Сърбия, Македония, Русия и България.

Малките изпълнители бяха подготвили по няколко песни. Сред най-аплодираните за изпълнението си беше малката певица към читалището – Натали Николова, което излиза вече само с ролери на сцената. Тя изпя забавната детска песничка „Чунга – чанга” и “Улыбка””. Тя си тръгна с медал и диплом за второ място, а журито я помоли за още едно кръгче с ролерите на сцената. Маргарита Бочева изпълни популярните руски песни „Калинка” и „Дорогой длинною”, с които предизвика бурни аплодисменти на публиката и журито. Тя получи награда и диплом за участие. Марина Бочева изпя популярната песен на състав “Любе” “Позови меня тихо по имени” и “Я – огонь, ты – вода” на известната в Русия Марина Девятова. По този начин Марина се наложи като изпълнител на популярни руски мелодии и получи овациите на публика и жури. Тя също си тръгна с награда за участие и диплом.

„Председателката на журито приветства самоковските деца за прекрасните изпълнение и им пожела отново среща следващата година. С тях се снимаха на сцената и следващите наши изпълнители Кристиян Трифонов, който се очертава също прекрасен глас и Мария Грозданова също наша начинаеща певица!”, поясни гордата ръководителка Шуманова.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close