Седмицата

Над 300 дръвчета ще живеят в Лаго

promeni samokovМария Галчева

Около 30 ентусиасти отдадоха съботната си сутрин на призива на „Промени Самоков” да засадим дръвче и да не бъдем апатични към гората. Над 300 дръвчета бяха засадени в Лаго –  борчета, дъб и бук, което си е истински рекорд  и по отношение на бързината, и като организация на групата.

Процесът беше следен от представители на общинско лесничейство, докато групата избираше оголени полянки, където да изкопае и да засади младите дръвчета.

Акцията започна след кратко съвещание на паркинга на „Самоковска комуна”, където бяха набелязани основните насоки. След това групата се отправи към паркинга на „Самел 90” АД и оттам де факто започна работата.

Този път към инициативата се присъединиха кметът на община Самоков – Владимир Георгиев и неговият финансов заместник – Сия Шехтанова.

За 4-ти път „Промени Самоков” организира залесяване на територията на парковете Ридо и Лаго, но темпът, с който се изсичат същите местности не може да бъде настигнат – за съжаление.

Всички от групата благодарят на гражданите, които отделиха време и с желание се включиха в събитието. Радващото беше, че съставът ни се увеличи и наред с добре познатите лица, се появиха нови.

Related Articles

One Comment

  1. – Защо след като от общината писмено са задължили горски служител да присъства и участва на мероприятието, кмета Георгиев след като и той е бил там лично се е разпоредил със остър тон към горският служител да се разкара и да не се бърка във работата ! Това защо не го пишете или така ви отърва !!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close