ОбществоРегионалниСамоков

Над 12 хил. лв са събрани от благотворителния концерт в помощ на 17-годишната Еми

Анна Манова

На благотворителния концерт в помощ на 17-годишната Емилия Симова бе събрана сумата от  12 494, 30 лв. На събитието, което се проведе вчера на площад „Захарий Зограф“, участваха над 15 фолклорни изпълнители, момичетата от СКХГ „Джорджия“, с треньор Джорджия Попова, балерините към Читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“, под ръководството на Ралица Стоянова, ФА „Самоков“, с хореограф Борислав Искрев и две рок банди.

Организатори на благотворителния концерт са доброволците от сдружение „Ти си доброто“, подкрепени от приятели. Водещ бе Елена Алекси. На концерта присъства самата Еми, заедно с родителите си.

На място бяха поставени три кутии за дарения и всеки, който имаше желание да помогне можеше да го направи. Покрепа към семейството на Еми, организатори и участници засвидетства и кметът Владимир Георгиев. Той поздрави инициаторите за добрата организация и пожела късмет и кураж на младата Емилия в нейната битка. По-късно стана ясно, че кметът е подготвил докладна до ОбС за отпускане на средства в помощ на Еми. Кутия за дарения ще бъде поставена утре на баскетболния мач България – Литва, който ще се играе в зала „Арена“ – Самоков. Всички участници призоваха хората да отворят сърцата си и да помогнат на Еми, за да може да изживее своя живот пълноценно и да сбъдне всичките си мечти.

През последните 2 години младото момиче преминава през ада в борба с коварното и рядко заболяване „аденокортикален кардинал на надбъбречните жлеза”. Претърпява 5 изключително тежки операции, 13 химиотерапии, 25 лъчетерапии и над 600 дни прекарани в болнично заведение. Въпреки всичко това не сломява духа и вярата й. Затова организаторите на благотворителното събитие застават плътно зад нея и родителите й в борбата за надежда, в борбата за събирането на сумата от 50 476 EUR.

Всеки, който има желание и възможност да помогне може да го направи и по банков път:

Банкова сметка на името на Емилия Симова в Банка ДСК– АД
IBAN: BG56STSA93001528424299
BIC: STSABGSF
Онование: дарение за лечение
REVOLUT – +359894486828
IBAN: LT73 3250 0571 6885 0731
BIC: REVOLT21
Ekaterina Simova
PayPal
Ekaterina Simova
+359894486828
Ketintze@gmail.com

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close