Обща категория

Момичетата от „Кати денс” златни от фестивала „Кръстопът на музите 2017”

Анна Манова

Момичетата на Катрин Митева могат да се похвалят, че колекцията им от медали и грамоти се е увеличила с още едно постижение.

Танцово студио „Кати денс” взе участие в Тринадесетия международен фестивал „Кръстопът на музите” 2017, който се проведе между 20 – 22 октомври. Организатори на събитието са Арт компания „Нови звезди”, съвместно с НЧ “Св. Св. Кирил и Методий”, гр. София. Провежда се под патронажа на Министерство на образованието и кмета на Столична Община Йорданка Фандъкова. Момичетата се представиха с три изпълнения в категория съвременни танци /контемпорари/, във възрастовата група 14-19 години.

„Участвах с две групи, като за едната това беше първа изява на състезание и за моя огромна радост се представи отлично, взеха златен медал. Общото изпълнение също взе златото”, сподели с гордост хореографът Митрева. Като цяло самоковската танцова група взе първо място в своята категория и се окичи със златни медали, купа и диплом. Грамота за отлична подготовка и представяне на фестивала взе и хореографът на талантливите самоковки Катрин Митева.

Фестивалът „Кръстопът на музите” е с международен характер и тази година на него са се представили над 460 участници от пет държави. А жури в състав – председател Маша Илиева, Петър Батолийски, Василена Шопова, Алеков, Мими Иванова, Развигор Попов, Етиен Леви и други популярни хора в сферата на изкуствата, имаха задачата да оценят най-добрите от участниците в различните категории.

 

„Организацията и конкурсът са на страхотно ниво, поздравления към Арт компания „Нови звезди” и като цяло на организаторите на “Кръстопът на музите”! Благодаря на кмета на община Самоков за оказаната подкрепа от страна на транспорта! Моята най-голяма благодарност, съвсем естествено, е насочена към момичетата, че са толкова упорити, талантливи и успешни! Благодаря им за всяка секунда труд! Наистина са “машини”, в това с което се захванат! Мога да им пожелая да бъдат винаги вдъхновени и вдъхновяващи и да не спират да радват хората с изкуството си!”, сподели за „Самоков 365” Митева.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close