Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Момичетата на Катрин Митева показаха красивата страна на танца в годишен спектакъл

Анна Манова

Традиционно през месец май момичетата от танцово студио „Кати денс”, под ръководството на хореографа Катрин Митева, представят пред публика своята годишна продукция. Тази година балетното шоу беше под надслов: „Красивата страна на танца” и се състоя на 15 май в салона на читалище- паметник „Отец Паисий – 1859”. Танцовите спектакли се радват на голям интерес от страна на всички желаещи да се потопят за малко повече от час в магията на изящните движения  и да се порадват на своите деца и техните изпълнения.

 

 

Годишният спектакъл „Красивата страна на танца” събра на едно място най-добрите и красиви изпълнения на танцовото студио през годината и постави началото на една нова традиция – връчване на годишни награди на „Кати денс”. Те са за отличилите се деца, които са демонстрирали завиден талант, борбеност, сила на характера и постоянство. Наградените бяха окичени с медали и се радваха на аплодисментите от страна на публиката. Това беше висока оценка за положения от тях труд. В ролята на водещ на събитието се бе превъплътила една от бившите възпитанички на студиото и шампион по танци Мария Иванова. Тя покани на сцената пред препълнената зала ръководителя на балетната школа Катрин Митева. Митева не успя да скрие вълнението и гордостта си от успехите на нейните момичета, които тя възприема като едно голямо творческо семейство. Тази година от него си тръгва като абитуриент Йолана Минкова, която е част от студиото още от самото му създаване. Йолана благодари пред присъстващите за споделените съвместни мигове, сцени и подиуми.  От своя страна Митева не пропусна да изкаже благодарност към всички, които оказват подкрепа на „Кати денс”.  След това сцената беше завладяна от една чудесна смесица от младост, талант, ритъм, ефекти. Сменяха се различни стилове – от класически мотиви, през съвременни танци, рап, салса. Публиката емоционално и бурно аплодира най-малките попълнения в състава, които също показаха как могат да се движат в ритъма на танца не по-лошо от големите какички. Момичетата чрез движенията си доказаха, че не признават граници в танците и могат както да бъдат изящни балерини, така и облечени в камуфлажи мъжки момичета. Като цяло групите по модерни танци показаха красивата и разнообразна страна на танца.

Сн.Пламен Лобутов

Студио „Кати денс”  са изживели една вълнуваща година, която им е донесла не малко отличия –първо място от Международния конкурс „Кръстопът на музите”, първите три места от Националния конкурс „Път към славата”, диплом за отлично представяне в Националния конкурс „Ритъмът в сърцето ми”, второ отборно място в Международен конкурс за танци и млади таланти 2018. Най-значимото постижение е дело на най-голямата група и дует. След проведен национален кастинг момичетата от „Кати денс” са спечелили квота за Световното първенство по танцово и изпълнителско изкуство, което ще се проведе в САЩ през юли. По този начин те подготвят световни състезатели. През тази година голямото танцово семейство се е разширило с две групи – „Кати денс бейби”, съставена от малчуганите от ДГ „Детелина” и група за жени. Освен това момичетата са активни участници в културния живот на Самоков и подкрепят в качеството на спортни мажоретки баскетболния отбор „Рилски спортист”. За втора поредна година „Кати денс” ще бъдат организатори на Денс фест „Самоков танцува”, който ще се проведе на 1 юни.

Tags

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close