Общество

Младежки клуб и клуб на пенсионера ще радват драгушинци

Анна Манова

14203687_886041881540809_439862846_oОт началото на месец август в село Драгушиново има две нови придобивки – младежки клуб и клуб на пенсионера. Те се намират на 1 етаж в кметството. Преди това в кметството на село Драгушиново се помещаваше единствено читалището, което преди известен период от време беше обект на вандалски постъпки, включващи къртене и палене на част от облицовката, хвърляне на пиратки в помещението и други такива груби посегателства върху една културна институция. За момента набезите са преустановени.

„Младежкият клуб и клуб на пенсионера се намират в помещението, което в началото на моя мандат беше абсолютно порутено. Още от началото на моето кметуване заложих в капиталовите разходи ремонта му. Сега то е обособено на две части, отделени за ползване от две възрастови групи – младежи и възрастни хора. Сградата на кметството, част от която се ползва от читалището в село Драгушиново, придоби съвсем нов вид. Ремонтът продължи около четири месеца. Искам да благодаря на Община Самоков и на строителното предприятие към общината за качествения ремонт. Надявам се направеното да се стопанисва”, обясни кметът на селото Георги Хаджийски.

За тези две нови помещения ще отговаря читалището, с председател Андрей Домишляров и секретар Мария Гъркова. Тяхното работно време ще бъде от 8:00 до 17:00 часа, като ако има нужда и там се провеждат някакви събития ще бъдат отворени и след това.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close