ОбществоРегионални

МИГ-Самоков ще работи по проект за трансгранично сътрудничество с Италия и Испания

Самоков 365

Местната инициативна група в Самоков /МИГ-Самоков/ ще работи по проект за трансгранично сътрудничество. Новината съобщи изпълнителният директор Катя Симеонова по време на проведена пресконференция и в присъствието на кмета Вл. Георгиев – председател на УС. В изпълнение на полученото безвъзмездно финансиране и предвидените по проекта дейности, предстоят срещи с Местни инициативни групи от Испания и Италия.

Валя Ангелова поясни, че става въпрос за дългогодишни структури, от които може да се почерпи ценен опит.  В допълнение спомена, че избраните места имат сходни проблеми и потребности с тези на Самоков по отношение развитието на туризма, недостига на кадри и задържането на младите хора в по-малките населени места. Обмислят се и възможности за сътрудничество с Местни инициативни групи от страната.

Междувременно тече прием на проектни предложения към Стратегията за ВОМР на МИГ-Самоков, който продължава до 17-ти септември. Мярка 7.2 касае подобряване на основните услуги за населението и инфраструктурата на територията на МИГ-Самоков. Също така осигуряване на адекватни условия за живот и заетост чрез изграждане на съпътстваща спортна, социална, културна и техническа инфраструктура. Допустими кандидати са Община Самоков, юридически лица с нестопанска цел и читалищата.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close