Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Местната структура на ВМРО участва в преизбирането на Кракачанов за председател

 „Самоков 365”

На 23 март /събота/ се проведе VII-ми редовен конгрес на ПП „ВМРО – Българско национално движение“. На него с 516 гласа бе преизбран за председател на партията Красимир Каракачанов.

На провелия се конгрес присъстваха и местни представители на структурата. Сред тях беше новоизбраният председател на ВМРО – Самоков Кирил Стойков, секретаря на партията Иван Върбев, Георги Николов /структурата в с. Продановци/, Георги Николчов и Ицко Александров, представител на организацията от с. Бели Искър. Всички те чрез гласовете си единодушно подкрепиха досегашния председател Красимир Каракачанов.

Каракачанов побърза да благодари на делегатите, които му гласуваха доверие за пореден път.

„Когато всички ние си повярвахме, започнаха да ни вярват и други и постигнахме успехи. И изборите го показват. Един човек е велик, според това какво се каже за него след като приключи политическата му кариера. Без труд и усилия, без жертва на лично време, всички знаем, че няма как да се постигне успех. Най-великият за мен лидер на ВМРО Тодор Александров е казал и ще го цитирам: „Едно дело побеждава тогава, когато за него се води борба.“  Ние продължаваме да водим борба за отстояване на българския национален идеал”, каза той пред присъстващите.

Делегатите на конгреса на ВМРО преизбраха досегашните членове на националното ръководство – заместник-председатели Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов, Милен Михов, Атанас Стоянов, организационен секретар Юлиан Ангелов, членове – Александър Сиди, Антон Андонов, Борис Вангелов, Васил Христов, Георги Дракалиев, Красимир Богданов, Султанка Петрова. Конгресът разшири състава на Националния изпълнителен комитет с трима души. Новите попълнения – членове на НИК, са съответно депутатите Йордан Йорданов от Добрич и д-р Калин Поповски от Плевен. За член на НИК бе избран и председателят на политическа група „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет Карлос Контрера.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close