Слайд категория

„Медика техника инженеринг” ООД ще доставя оборудването за болницата

DogovorНа 20-ти август беше подписан договорът за доставка на медицинско оборудване, част от проекта за ремонт и обновяване на „МБАЛ-Самоков” ЕООД по ОП „Регионално развитие”. Фирмата, спечелила обявената обществена поръчка е „Медика техника инженеринг” ООД.„Към днешна дата съм малко по-спокоен. Още по-спокоен ще съм като доставката бъде направена” – коментира кметът Владимир Георгиев по време на официалното събитие. Йоана Гетова-управител на консорциума заяви, че реализацията ще бъде голямо изпитание за всички.

Според прокурист Димитър Конов има няколко неща, които правят настоящия контракт по-различен от всички останали. На първо място доставката и оборудването се реализират по европейски проект. Това не се случва всеки ден, особено когато става въпрос за болнично заведение. По думите на Конов, Самоков започва да придобива облик на град, свързан с бизнеса и лека-полека излиза извън рамките на туристическата дейност. 100% от апаратурата, предназначена за „МБАЛ-Самоков” е производство на западни фирми, мастодонти в областта на медицинската техника. Това са „Сименс”,”Дженерал Електрик”, „Фрезениус”, ”Шмитс”, „Шилер”. Д-р К. Ковачка, която също беше сред присъстващите съобщи, че заявената апаратура е предварително съгласувана с началниците на отделения.

В списъка с новите придобивки, които ще бъдат доставени са дигитален рентгенографичен и скопичен апарат, ехограф за стави, хистероскоп, ултразвуков инхалатор и др. Крайната цел е модернизацията на лечебното заведение, от което ще имат полза и лекарите и пациентите.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close