Личности

Мария Маркова Славева: „Децата винаги ще бъдат на водещото място – преди всичко и всички”

2Домакинство, майчинство, кариера… Какъв е изборът на съвременната жена?

… или всичко взето заедно? Всеки сам прави избора си. Можем ли да се справим с децата, дома, кариерата? Как и до колко? Да, можем! И трябва!Според мен, ние, съвременните Еви, сме много по-силни и отговорни от мъжете. Работа вкъщи, работа навън – справяме се и то доста добре. Уютен дом, топла и вкусна гозба, доволен съпруг, щастливи деца. Когато си навън си делова, елегантна, понякога спортна, но винаги красива – това е днешната Ева.

Работата ти те нарежда сред познатите лица в града, хората постоянно знаят какво ти се случва. Досадно ли ти е това или вече свикна?

Малък град – много познати. И още повече познати, когато имаш собствен бизнес. Аз съм доста позитивен човек, затова отхвърлям всяка лоша енергия и безразличие. Панацеята е: абстрахираш се от всякакви злобни коментари и клюки. Слагаш розовите очила, широката усмивка и …толкова!

Майка и работеща жена – възможно ли е това?kids

И да, и не! Дали разчиташ на собствените си сили или на някого другиго, дали детето ти е малко или е поотраснало? Все въпроси с различен отговор. Но, да възможно е, нали все пак сме жени!

Как те промени майчинството и как разбърка приоритетите ти?

Няма как майчинството да не те промени и да не разбърка приоритетите ти. От момента, в който усетиш малкото създание в ръцете си, след година-две, после първият училищен ден, дори и след много години. Децата винаги ще бъдат на водещото, първо място, преди всичко и всички.

Темата за майките и дъщерите провокира въпроса какво точно искаш тя да знае за теб и твоето светоусещане?

Всеки сам носи своята индивидуалност. Всеки се ражда със своя характер. Ние, родителите, сме тези, които трябва да доизградят характера и мисленето на децата си – кое е важно и кое не чак толкова, какво трябва и какво не трябва да правим. Че в този свят с „птички и пчелички” трябва да бъдем борбени и силни, да бъдем добри, но да знаем, че „доброто не остава ненаказано”. Жалко, но много често – факт.

От какво искаш да предпазиш децата си и на какво искаш да ги научиш?

Искам да ги предпазя от хората, от улицата… За съжаление живеем в лошо време, с лоши хора. Навсякъде завист и лицемерие, боеве между връстници в училище, а останалите снимат с телефона си. Липсва ми времето, когато аз бях ученичка. Всичко беше толкова различно и много по-хубаво.

Къде отива любовта за една жена, когато тя организира живота си?

Любовта ли? Любовта винаги стои на едно и също място, там, дълбоко в сърцето и душата. Струва ми се, че докато организираме живота си, в напрегнатото ежедневие, което имаме, забравяме да я показваме. Да казваме „Обичам те!” – по-често!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close