ОбществоРегионалниСамоков

Маргарита и Марина Бочеви с две трети места от Балканския фестивал на руската песен

В Руския културен център в София се проведе Шести Балкански фестивал на руската песен, посветен на 90-годишнината на голямата руска композиторка Александра Пахмутова. Над 70 състава от България, Македония, Хърватия, Москва и Италия участваха в този форум на руската песен.

Ние, от читалище „Младост – 2003” също бяхме поканени да се включим. Маргарита Бочева изпълни „Я не могу иначе”, Марина Бочева – „По Ангаре”, Кристиян Трифонов се представи с „Песня о тревожньи молодости”, Мария Грозданова с „Нежность”. Всички песни са от репертоара на Пахмутова. Малката Ивана Конярска плени публиката и журито с изпълнението си на „Оранжевая песнья”. Представянето на децата от „Младост” беше перфектно и високо оценено сред многото участници. Равносметката са две трети места за Маргарита и Марина Бочеви, които изпяха по две песни. Малките Ивана, Кристиян и Мария се завърнаха с поощрителни награди.

Това представяне беше още една стъпка напред към планирания културен обмен между Самоков и Москва за среща на две културни институции с деца през месец август 2020 г.

Лилия Шуманова – председател на читалище „Младост -2003″

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close