Спорт

Малчуганите от ОДЗ „Звънче” и „8-и март” се забавляваха и играха

одз ЗвънчеАнна Манова

На 26 май се проведе спортен празник в ОДЗ „Звънче” и филиал „Осми март”. Физкултурните салони се превърнаха в зала, изпълнена с детски смях и глъчка. Децата от всички групи бяха изненадани от аниматори, подготвили за тях различни и цветни игри.

С много весело настроение и спортен дух децата и учителките от различните възрастови групи се състезаваха в разнообразните игри, разпределени в отбори – „Ябълка”, „Круша”, „Ягодка”, „Мечета” и др.

Състезателните игри, в които участваха децата, бяха „Тунели” – за най-малките, „Скачащи топки”, „Малкият строител”, „Скачане с препятствия” и други. По този начин освен че се забавляват, те развиват двигателните умения и навици на децата, възпитават в ловкост, бързина и издръжливост, развиват общата двигателна активност на малчуганите в предучилищна възраст.

Много смях, музика и настроение имаше във физкултурните салони. Децата се забавляваха от сърце. В състезателните игри те получаваха точки за изпълнителност и бързина. А на финала бяха раздадени и награди – топки, хилки и много други занимателни игри.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close