ОбществоРегионални

Магдалена Борисова представи дебютната си стихосбирка „Споделен живот“

Анна Манова

В навечерието на празника на любовта и виното пред самоковската аудитория своята любов към писането сподели самоковката Магдалена Борисова. Тя представи дебютната си стихосбирка „Споделен живот“ в пространството на Общинска библиотека „Паисий Хилендарски“.

За представянето на книгата се погрижи творецът Христо Христов, който от скоро оглавява Сдружението на писателите в Самоков. А гостите бяха посрещани от по-малкия й син Станислав Борисов, познат като един от обичаните участници в популярно тв предаване. Христов определи писането на авторката като „трогателно сполучливо“, а появата на стихосбирката й като обогатяване на литературния живот в града. Христов не скри, че е очаквал дебютната книга на самоковската да бъде с детски стихове, защото самият той се е запознал именно с тази част от творчеството на Борисова. Но е останал приятно впечатлен от онова, което всъщност взема предел – стихове, които включват множество теми в себе си. От скоро тя е част от Сдружението на писателите в града.

Самата Борисова с финес и много вкус представи част от написаното под звуците на китарния ансамбъл „Акустика“. В тази симбиоза от музика и поезия, авторката подчерта, че е в стихосбирката са събрани парченца от живота й, с всичките му радости и тъги. В книгата си тя е споделила живота си с цялата му многоцветност. От написаните редове се усеща много любов към семейството и родния град, прокрадва се носталгията, не липсва й тъгата по загубената майка, бащиния дом и отминалата младост. Самата тя се определи като чувствителен човек, който е съумял макар и в есента на живота си да съхрани в себе си детското.  А написаното звучи като споделяне – истинско, трогателно и близко. Стиховете й стоплиха студения февруарски ден и донесоха усещане за спокойствие и малко тъга.

„Споделила съм своя живот, всяка моя радост и болка. Издигнала съм в култ моята майка. Писала съм за синовете си. Трудно се пишат тези стихове, защото включват болезнени теми.  И не си сигурен дали някой ще те разбере“, призна Магдалена Борисова. Но също така допълни, че се чувства щастлива с рамото на добрите си приятели, синовете си, снахата и внуците. С подкрепата и уважението на своите колеги.

За да подкрепят самоковската авторка бяха дошли нейното семейство,  колеги от ДГ „Звънче“, където тя работи,  приятели. Финалът на събитието бе поставен с пожелание за нови срещи и нови книги.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close