Политика

Лидерът на ДСБ и Нова Република Радан Кънев гостува в Самоков

На 14.03.17 г. в Самоков беше представена листата на ПП Нова Република. В града на зографите бяха лидерът на партията Радан Кънев, както и водачът на листата за 26 МИР София обл. – Веселин Запрянов. Събитието се състоя от 18:00 часа в едно емблематично място за града – Ритуалната зала и беше съпроводено с изискан коктейл.

„Това са избори, които българите не желаеха. Те са предизвикани от суетата и страха на г-н Борисов. В резултат на тези избори и посещението ми в много населени места в страната стана ясно, че ерата на Бойко Борисов в българската политика приключи. Завърши доминацията на ГЕРБ в българското дясно. Това, което не бива да допускаме е завръщането на БСП на власт, защото БСП и г-жа Нинова не могат да бъдат алтернатива на Борисов. Те са едно и също склонение на старата социалистическа партия.  В тази връзка отговорността на Нова Република е много голяма. Ние сме единствената формация, която е дясна алтернатива и която не е производна или „патерица” на Бойко Борисов. На тези избори ние започваме да изграждаме нова политическа десница. Наясно сме, че в следващия парламент сформирането на мнозинство ще бъде много трудно. Готови сме да се борим за сформиране на мнозинство по най-важните национални приоритети”, подчерта на срещата си в Самоков Кънев. Той наблегна на основните приоритетни оси – пакта за растеж без корупция и образованието. Като в пакта за растеж без корупция са включени изграждането на силна и независима корупционна прокуратура по румънски модел, както и радикално децентрализиране на управление на финансите, което включва намаляване на ДДС за книги, лекарства, основни храни, забрана за изсичане на вековни гори и национални паркове, както и безусловна забрана за реклама на хазартни игри.

В програмата на Нова Република е залегнала и темата за образованието и увеличението на доходите. Основният принцип на Нова Република е: „на всеки според заслугите”. Нова Република категорично се обявява против увеличение на заплатите на всички по равно.

„Индивидуалните проблеми на всяка една община са различни. Те може да се намират логистично в близост, но въпреки това са индивидуални. В тази връзка много важно е нашето предложение 50% от ДДС-то да остава в общините, където реално е изработено. А останалото да отива в Републиканския бюджет. Това е добър стимул към всяка една общинска администрация да работи”, сподели водачът на листата за София обл. Веселин Запрянов.

„Основен приоритет трябва да бъде децентрализирането. Разликата между София и провинцията е огромна. Само Нова Република говори за децентрализация”, подчерта самоковският кандидат за народен представител Васил Зашкев, който е четвърти в листата на Нова Република.

Зашкев изказа към Радан Кънев предложението на гражданите на Самоков за изработване на законопроект, с който планинските райони да използват преференции, като даде простия пример, че зимният сезон в община Петрич е едно, а в Самоков съвсем друго. А това дава отражение на битовите разходи на всяко домакинство.

Срещата в Самоков завърши с изискан коктейл, а краеведът и автор на книгата- „Доближаване до истинската биография на Паисий Хилендарски” Иван Ненов я връчи лично на водача на Нова Република – Радан Кънев.

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close